top of page

Tweedaagse Systemisch Leiderschap

Ontdek de impact van systemische dynamieken op professioneel succesvolle uitkomsten. Op 31 mei en 1 juni bieden we een verdiepende tweedaagse aan rond systemisch leiderschap

Tweedaagse Systemisch Leiderschap
Tweedaagse Systemisch Leiderschap

Tijd en locatie

31 May 2024, 09:30 – 01 Jun 2024, 16:30

GR5, Langvennestraat 5, 3511 Hasselt, Belgium

Over het leerevent

Over het Leerevent

Twee dagen volledig gewijd aan het verkennen van systemisch leiderschap en zelfleiderschap. We vertrekken vanuit zelfleiderschap om balans te vinden in zowel professionele als persoonlijke contexten. Leiderschap vraagt het verhogen van ons bewustzijn om allerlei patronen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen.

Je krijgt kaders aangereikt om te reflecteren op de dieperliggende patronen in jouw leiderschap. Je leert bewust de keuze te maken hoe je hiermee in de toekomst wil omgaan.

Systemisch werk is geen exacte wetenschap, maar vooral een empirische wetenschap. Door ervaring leren we steeds meer over de invloeden en wetmatigheden die een rol spelen binnen systemen.

Leerdagen met practicebased invalshoeken, met een antropologische blik en krachtige tools om tot perspectiefwijziging te komen.

Deze tweedaagse biedt liminal en holding space, een veilige ruimte waar authenticiteit en kwetsbaarheid worden omarmd, waar jouw ‘realiteit ’ wordt gehoord en waar verwondering wordt gestimuleerd.

Leerambities

Zelfleiderschap

Verken je triggers en verhoog je bewustzijn van eigen patronen, durf verantwoordelijkheid te nemen.

Systemisch leiderschap

Maak kennis met de principes van systemisch leiderschap en leer kijken naar patronen en dynamieken binnen systemen (teams, projectgroepen, beleidsraden, sociale netwerken…) om blokkades op te heffen en verandering te bewerkstelligen.

Gezinsdynamieken

Ontdek en leer omgaan met de invloed van je gezin van herkomst op je professionele leven.

Bewuste keuzes

Ontwikkel vaardigheden om bewuste keuzes te maken, zowel in professionele als persoonlijke situaties.

Interventiemogelijkheden

Vergroot je interventiemogelijkheden door het creëren van synergie tussen de structuur (bovenstroom) en de cultuur (onderstroom) van organisaties. Verhoog je implementatiekracht.

Positieve verandering

Focus op positieve, duurzame samenwerking en verandering binnen diverse contexten.

Brede kijk op processen

Ontwikkel een brede kijk op processen en leer nieuwe perspectieven en oplossingsmogelijkheden kennen. Geef jezelf een      perspectiefboost.

Inzicht in jezelf en anderen

Verkrijg inzichten in jezelf en anderen om bij te dragen aan een gezonde organisatie- en familiecultuur.

Ondernemingszin

Vind levens- en ondernemingslust samen met anderen.

DOELGROEP

Professionals die geïnteresseerd zijn in het verkennen van systemisch (zelf)leiderschap: managers, ondernemers, (team)leiders, coaches, trainers, adviseurs, docenten, HR(BP) ….

Professionals die vanop op een ander niveau naar hun rol als leider willen kijken, die hun fundament willen verstevigen.

Voor deze tweedaagse is geen voorkennis vereist.

PRAKTISCH INFO

Wanneer: 31 mei en 1 juni |  9u30 tot 16u30

Waar: GR5, Langvennestraat 5, 3511 Hasselt

We verwelkomen je in GR5 - “Een trainingscentrum waar opleidingen, coaching en natuurbeleving samensmelten in een bruisende kroes van groei."

Bereikbaar via openbaar vervoer. Parkeergelegenheid: aan huisnummer 5 en 7 of de parking aan het kanaal.

Prijs: 650 euro excl. BTW (Catering inbegrepen in de prijs)

TRAINERS: Els Schepens en Co- trainer: Ilse Demarbaix

Els Schepens, is een ervaren psychotherapeut en organisatie & cultuurcoach met focus op veerkracht en positieve psychologie. Tevens is ze een professioneel geschoolde organisatieopsteller en gewezen hoofdtrainer systemische coachopleidingen bij TC-University Rotterdam. Met jarenlange ervaring in persoonlijke, familiale en professionele vraagstukken, faciliteert en coacht Els mensen in verandertrajecten voor diverse organisaties. Bij Better Minds at Work verzorgt ze specifieke (systemische) coachopleidingen en workshops. Els zet zich in voor leidinggevenden en medewerkers aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) en begeleidt familiebedrijven in complexe processen voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg.

De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie en antropologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

Ilse Demarbaix,  bekleedde verschillende functies binnen het schoolsysteem: van leerkracht tot directie in een basisschool. Onderwijs speelde een grote rol in haar leven. Haar leer – en leef wijsheden motiveerden haar om na 30 jaar onderwijs een carrière switch van 360 graden te maken en samen met Veerle Van de Paer een eigen HR - zaak op te richten (Payroll Masters). Een bedrijf waar job en welzijn samengaan. Waar medewerkers gelukkig zijn en hun talenten, expertise mogen/moeten inzetten. Werken met hart en ziel zijn haar op het lijf geschreven. Ze houdt ervan om ieder individu sterker te maken vanuit haar/zijn talenten. In verbinding gaat ze mee op zoek naar je betere zelf.

‘Leren voor het leven zorgt ervoor dat ik me blijf professionaliseren in opleidingen waarbij de mens centraal staat.’ Ilse is gecertificeerd loopbaancoach, systemisch coach, organisatiecoach en kindertolk. Tevens specialiseerde ze zich in perfectionisme en werken met angsten. Ze loopt als gids naast je.

Deel dit evenement

bottom of page