top of page

Tweedaagse Systemisch Coachen in en met Natuurlijke Omgevingen

Duik diep in de wereld van natuurcoaching, waarbij je de kracht van systemisch werken integreert in je dagelijks werk.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

30 Aug 2024, 09:30 CEST – 31 Aug 2024, 16:30 CEST

GR5, Langvennestraat 5, 3511 Hasselt, België

Over het leerevent

OVER HET LEEREVENT

In deze tweedaagse opleiding duik je diep in de wereld van natuurcoaching, waarbij je de kracht van systemisch werken integreert in je dagelijks werk. Je leert om het natuurlandschap in te zetten als metafoor en hulpmiddel voor het verkennen van het innerlijke landschap van cliënten.

We maken allemaal deel uit van systemen, maar zijn ons van vaak niet bewust van de onderstroom, de oerkrachten in systemen (binding, ordening, uitwisseling). De systemisch coach kan de verbindingen in systemen zichtbaar te maken, waardoor cliënten meer zicht krijgen op hun huidige en gewenste rol en verantwoordelijkheden in systemen.

LEERAMBITIES We hebben als trainers een schat aan doorleefde kennis en vandaaruit een krachtige coachmethodiek ontwikkeld die steunt op drie belangrijke pijlers: systemisch waarnemen, ervarend leren in en met de natuur en luisteren naar de wijsheid van het lichaam.

Systemisch Werken als coach Als coach maak je ook deel uit van verschillende systemen. In systemisch werk ben je zelf een belangrijk instrument. Zicht op je eigen systemen en patronen zorgt ervoor dat je als systemisch coach zo zuiver mogelijk kunt waarnemen. Dat vraagt bewustwording en training. Welke rol neem jij vaak automatisch in een systeem in? Welke patronen worden zichtbaar?  Wat probeert het systeem te vertellen? Waar is het probleem een oplossing voor binnen het systeem?

In het werken als coach met een coachee vorm je met elkaar ook een systeem. Het vraagt om het zonder oordeel leren waarnemen van patronen en het energieveld van de ander. Als je kunt uitzoomen en vanop afstand kunt kijken, geeft dat waardevolle informatie.

Het vakgebied van natuurcoaching Het vakgebied van natuurcoaching groeit gestaag. Steeds meer coaches ontdekken de meerwaarde van het buiten werken in en met de natuur. Als natuurcoach maak je deel uit van een groeiende gemeenschap van professionals. Je geeft jezelf de kans om een bloeiende carrière op te bouwen in een vernieuwend vakgebied.

Stel je voor… je gaat dagelijks het bos in of dwaalt door stedelijke parken, voert diepgaande gesprekken langs het water… Het coachen gaat moeiteloos en je maakt ontroerende doorbraken mee. Aan het eind van de dag keer je voldaan en vol energie weer naar huis.

Holding space Een essentieel onderdeel van de tweedaagse is 'holding space'. Je leert hoe je een veilige en ondersteunende omgeving creëert waarin cliënten zich vrij voelen om hun diepste emoties en inzichten te verkennen.

Embodied luisteren: je lichaam als instrument We besteden veel aandacht aan 'embodied luisteren', waarbij je je lichaam als instrument inzet om diepgaand en authentiek contact te maken met cliënten. Zo kun je subtiele signalen en energieën waarnemen die cruciaal zijn voor het coaching proces.

Magie Ervaar de magie van natuurcoaching, waar de natuurlijke omgeving je ondersteunt bij het creëren van ontroerende doorbraken en diepgaande ervaringen en inzichten met de natuur als spiegel. Aan het einde van elke dag keer je vol energie en voldoening huiswaarts.

INSCHRIJVEN Schrijf je in voor ons tweedaags seminar Systemisch Coachen en ontdek hoe je cliënten kunt begeleiden naar diepere inzichten en persoonlijke groei, allemaal in de helende omgeving van de natuur.

DOELGROEP Wij bieden een inspirerende leerplek voor trainers, coaches, zorgprofessionals en leerkrachten, die vanuit hun basisopleiding als coach de natuur meer willen betrekken in hun werk met mensen.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer: 30 en 31 augustus | 9u30 tot 16u30

Wat ontvang je? Een waardevolle reader met de theoretische achtergrond, hand-outs en literatuurtips voor het systemisch werken in en met de natuur.

Waar: GR5, Langvennestraat 5, 3511 Hasselt

We verwelkomen je in GR5 - “Een trainingscentrum waar opleidingen, coaching en natuurbeleving samensmelten in een bruisende kroes van groei."

Bereikbaar via openbaar vervoer. Parkeergelegenheid: aan huisnummer 5 en 7 of de parking aan het kanaal.

Prijs: 750 euro excl. BTW (Catering 2 dagen inbegrepen in de prijs)

TRAINERS: Oda Salomons en Eveline Vermeeren

Oda Salomons, is een ervaren coach, trainer en ecopsycholoog. Oda laat mensen floreren in de natuur. Vanuit haar ervaring komt ze vaak snel tot de kern bij ingewikkelde vraagstukken en voelt ze waar een situatie naartoe wil bewegen. Haar kracht is mensen uitnodigen tot experimenteren met nieuw gedrag en vanuit andere rollen op hun pad naar de gewenste situatie.

Deel dit evenement

bottom of page